Økologisk velvære til hele familien - Køb for 500 kr. og få gratis fragt
FORSIDEOM OSKURVNYHEDER
Vis kurv

0 varer i kurv 
I alt 0,00 DKK
Vis indkøbskurven
 

INDHOLD I VORE ØKOLOGISKE PRODUKTER
 
A
Achillea Millefolium = Røllike
Aniba parviflora = Rosentræ /rosewood
Aretostaphylos uva = Hede melbærris
Articum Lappa =

B
Backhousia Citriodora = Citronmyrte
Bivoks
Stoffet danner en beskyttende film. Er fugtgivende, beskyttende og rensende for hud og hovedbund.
Behentrimonium  thosulphate
Den blødeste anti-filtrings stof, der fås. Udvindes af canloa frøolie i samklang med den meget bløde methosulfat gruppe (bruges i stedet for clorine – det er mindre irrriterende)
Bentonit
Vulkansk aske – et naturligt pulver. Bruges til at absorbere urenheder i huden.
Bitter Orange – se Citrus Aurantium Amara

C
Calendula Officinalis = Morgenfrue
Morgenfrueblomster er blevet værdsat siden oldtiden, særligt for deres astringerende, antiseptiske og helende egenskaber. Ekstrakt fra morgenfrue er effektiv ved hudirritation og –betændelsestilstande.  For tør hud er det en dejlig
beroligende fugtgiver. Det hjælper huden med at blive elastisk og smidig igen. Det heler babys bleirritation og er også effektiv mod akne, hudrifter og ”atlet-fødder”.
Cambypogon nardus = Citronelle (citronduftende) - græsart fra troperne. Den essentielle olie virker antiseptisk, bakteriehæmmende og deodoriserende. Afskrækker myg og andre insekter.
Camellia Sinensis = Te
Både grøn og sort te. Fra Indien eller Kina. Har været kendt fra arilds tid. Ekstrakt fra bladene er en kendt antioxidant. Virker sammentrækkende og tonisk.
Cananga Odorata = Ylang- Ylang
Et træ, der producerer en meget mild essens, der anvendes i parfumer. Den essentielle olie, der fås ved destillation af træets blomster, er meget effektiv som en tonic til hud og hår. Den er også kraftigt seksuelt stimulerende. Bruges til at hele og desinficere, som et anti-rynkemiddel og til regenerering af huden – og er også effektfuld til hårpleje.
Canarium Luzonicum = Elemis
Capric Triglycerides
Udvindes af palme- eller kokosnøddeolie. Bruges som emulgator og blødgører.
Caramel
Karamel. Dannes ved opvarmning af saccarin eller andre vandopløselige sukkerstoffer. Bruges som farvestof
Cellulose Gum = Cellulosegummi
Emulgator, stabilisator og fortykkelsesmiddel.
Glat burre – en rensende plante. Roden bruges ved hudproblemer og til at mindske hårtab.
Cetearyl Alcohol
Fed alkohol fra palmeolie. Bruges som emulgator, stabilisator og fortykningsmiddel
Cetearyl Glucoside
Emulgerende, stabiliserende og fortykkende voks. Behagelig og ikke-irriterende, produceret af majssukker og en blanding af fede alkoholer fra kokosnøddeolie
Cetrimonium Chloride.
En kvaternær blød ammoniumsalt, produceret af fedtsyrer fra palme- og kokosnøddeolie. Dette produkt virker antistatisk, blødgørende og tonisk på hår.
Cetyl Alcohol.
Fed alkohol af palme- og kokosnøddeolie. Blødgører, fortykker og stabiliserer. Bruges i cremer. Efterlader en silkeblød følelse på huden.
Chamaemelum Nobile = Kamille
En odoriserende plante, som søder, virker anti-septisk, fugtende, betændelseshæmmende og helende. Har også afslappende og deodoriserende egenskaber. Kamilleopløsning bruges til både ansigts og hårpleje. Et godt stof mod hårtab og til lysning af håret. Den essentielle kamilleolie anbefales til følsom hud. En af de vigtigste essentielle olier, der også tåles af børn. Dampe af kamilleolie reducerer allergier og harmoniserer. Til børn virker den afslappende.
Chlorophyll = Klorofyl
Alle planter omsætter solens energi til næring via sine grønkorn. Klorofyl har rensende og deodoriserende egenskaber. DRUIDEs klorofyl udvindes af det reneste alfalfa.
Chlorophyllin Copper Complex, se under Chlorophyll
Cinnamomum Camphora = Kamfer
Den essentielle olie er en antiseptisk og antiinflammatorisk tonic. Den er smertelindrende, varmende, bactericid, antiviral. Den fremmer blodcirkulationen og har en lindrende effekt i luftvejene. Indgår i lotions til massage af bryst og smetende muskler.
Cinnamomum Zeylanicum = Kanel
Et stof, der bl.a. styrker åndedræt,
hjerte, blodomløb (specielt i ekstremiteterne), er antibakteriel, svampehæmmende, sammentrækkende og effektiv ved infektioner. Hæver kropstemperaturen.
Citric Acid = Citronsyre
Findes i alle citrus- og i flere andre frugter. Den naturlige syre fremkommer ved gæring og bruges til at justere produkters pH-værdi.
Citrus Bergamia = Bergamotte
Citrus Sinensis = Appelsin/blodappelsin
Citrus Reticulata = Mandarin
Den essentielle olie af mandarin fås ved destillering af frugtskrællen. Det er en afslappende og sød olie, ofte anvendt til følsom hud. Olien virker antiseptisk, antifungal og regenererende på huden. 
Citronella, se under Cymbopogon Nardus
Citrus Aurantium Amara = Bitter orange/pomerans
En essentiel olie skabt ved destillation af blade fra pomerans. Har ton
iske, deodoriserende og antiseptiske egenskaber.
Climbing Ivy – se Hedera Helix
Clove – se Eugenia Caryophyllata
Coco-Betaine.
En blanding af fed kokosnødde-syre med betain (fra sukkerroer). Renseagent, der kontrollerer konsistens og giver fast skum. Let nedbrydelig.
Coco-Glucoside
Forbindelse af glykose, fed kokosolie og palmealkohol. Danner fed skum.
Cocomidopropyl Betaine
Udvindes af kokosnøddeolie, kan enten være base eller syre. Rensende og konsistensregulerende skumforbedrer. Irriterer ikke hud eller øjne i shampoos.
Coconut Oil (Coco Nucifera) = Kokosnødde-olie
Kaldes også Copraaolie – bruges i produktion af shampoos og sæber. En mættet vegetabilsk olie, som er god som hudfugter. Bruges af de indfødte på Sri Lanka som hårstyling og til at køle hovedet.
Comfrey se Symphytum Officinalis
Carnauba Wax  (Copernica Cerifera) = Carnaubavoks
Udvindes af bladene fra en brasiliansk palme. Bruges som konsistensgiver til læbebalsam, massageolier og cremer.
Corporal Milk.
En let og fin emulsion, der fugter uden at fedte.
Crataegus Laevigata = Almindelig hvidtjørn
Cyamopsis Tetragonolobus Gum= Guar Gum
Plante-gummi
Cymbopogon Nardus = Citronella  
Fragræsart i tropiske egne fås en aromatisk essentiel olie tæt på citrus. Virker anti-bakteriel, antiseptisk og deodoriserende. Holder flyvende og stikkende insekter på afstand og mildner insektstik.
Cypress (Cypressus Sempervirens)
Symbol på evigheden. Den essentielle olie er anti-septisk, astringerende og tonisk. Beskytter kapillærerne. Bruges til massage af gigtpatienter, letter smerter ved åreknuder og som en anti-cellulite behandling.

D
Daucus Carota = Gulerod
Rig på A-vitamin, folinsyre, caroten, C-vitamin og pektin. Desuden flere mineralsalte: jern, calcium, fosfor, potassum, magnesium, mangan. Gulerodsolie har sødende, antiaging og rensende egenskaber. Bruges til krop og ansigt, fordi den forynger væv og hud og siges at kunne reducere aldersforandringer som rynker og pletter.

E
Eucalyptus (Eucalyptus Globulus)
Australsk træ. Et meget effektivt stof til heling af forkølelser, influenza, bihulebetændelse og bronkitis. Den essentielle olie er anti-septisk, balsamisk, stimulerende, helende, deodoriserende. Sænker feber.
Eugenia Caryophyllata = Nellike
Blomsterknoppen bruges til essentiel olie. Har antiseptiske, anæstetiske og toniske egenskaber. Den er stimulerende og afrodisium. Bruges til at lindre tandpine og mundinfektioner
Euphorbia Cerifera = Kandelillavoks
Fås ved udkogning af de kødfulde blade af en mexicansk ulvemælksart. Består af 75% dotriakotan, 18-20% harpiks og 5-6% oqylacton. I kosmetiske recepter bidrager den til at hærde stifter og i emulsioner til at gøre dem tykkere.

F
Ferric ferrocyanide, Mica = Ultramarinblå
Mineralsk blå farve

G

Galactoarabinan
Gummi udvundet af lærketræ. Bruges som emulgator. Hindrer vækst af skadelige bakterier og normal vækst af mælkesyrebakterier.
Garcinia Indica = Kokumsmør
Geranium (Pelargonium Asperum) = Geranie
Den essentielle olie bruges for sin behagelige duft. Virker genopbyggende på huden, bruges helende mod eksem, akne, sår og forbrændinger. Afrodisium - stimulerer seksuelle instinkter.
Ginger (Zingiber Officinale) =  Ingefær
Krydderi og en af de mest anvendte midler i verden. Har anti-inflammatoriske, stimulerende, afrodisitiske og toniske egenskaber.
Gingko Biloba.
Et af de ældste træer i verden. Styrker svage vener, mindsker ødemer, afhjælper betændelses- og smertetilstande. Er en vigtig anti-oxidant, der beskytter arterievægge og styrker iltning af væv.
Ginseng (Panax Ginseng)
Oprindelig fra Kina og Korea. Betyder ”livsplante” og ”heler alt”. Har været dyrket og anvendt i Østen i mere end 2.000 år. Et legendarisk afrodisium. Ginseng ekstrakt forbedrer vitalitet og styrke, giver velvære, virker opstrammende og hjælper på blodcirkulationen. Er stimulerende, vævsopbyggende og støtter det cardiovasculære system.
Glyceryl Laurate
Emulgator, baseret på glycerin og laurelsyre - en fed olie, der findes i olier af: kokosnød, palme og majs.
Glycerol Oleate
Emulgator, baseret på glycerin og oleinsyre - en fed syre, udvundet af olier af: oliven, kokosnød, solsikke, palme og brun ris.
Glycerol Stearate
Emulgator, baseret på glycerin og stearinsyre – en fed syre af olier fra: palme, majs eller soyabønne.
Goat Milk = Gedemælk
Fra oldtiden har man anvendt gedemælk i skønhedens tjeneste. Gedemælk er en naturlig fugtgiver og sødemiddel. Indeholder vandd, laktose, fedtsyrer, mineralsalte, vitaminer, og oligoelementer. Mælken er et effektivt middel til at blødgøre og berolige irriteret, allergisk og dermatosisk hud, til akne, psoriasis eller eksem. Gedemælk produkter er meget behagelige at anvende og giver huden den nødvendige fugt og et ungdommmeligt udseende.
Grapefruit Extract (Citrus Paradisii) = Grapefrugt-ekstrakt
Et 100% naturligt konserveringsstof fra knuste kerner og membraner. Er effektivt til ikke blot at fjerne vira og bakterier, men også svampe og parasitter. Grapefrugtekstrakt har en effektiv virkning overfor 800 typer vira og bakterier, 100 forskellige svampe og en lang række parasitter.
Green Tea (Camellia Sinensis) = Grøn te
Fra Indien eller Kina. Har været kendt fra arilds tid. Ekstrakt fra bladene er en kendt anti-oxidant. Virker sammentrækkende og tonisk.
Guaiacum Officinale = Poggenholt /gaiac
Virker betændelseshæmmende og lindre hævelser.
Guar (Cyamopsis Tetragonolobus)
En gummi, udvundet af den indiske plantes frø. Bruges som fortykkelsesmiddel, skumstabilisator og sødemiddel i shampoos.

H
Hamamelis (Hamamelis Virginiana) = Virginsk troldhassel
De nordamerikanske indianere brugte et afkog af planten til at behandle svulster og betændelser. Senere anvendt for sine sammentrækkende egenskaber. Hamamelis ekstrakt afhjælper betændelsestilstande og heler hudlæsioner. Bruges i behandlingen af hæmorroider og åreknuder på grund af sine sammentrækkende egenskaber.
Hedera Helix = Krybende vedbend
Udtræk af planten har en gavnlig virkning mod nervesmerter, hævelser og er sammentrækkende. Hedera virker iltende, tonisk, anti-cellular og rensende.
Hibiscus Sabdariffa = Hibiscus
Hibiskusblomst-ekstrakt  har blødgørende, sødende og tonisk egenskaber for hud og hår. Af frøene udvindes et protein, rig på aminosyrer og vitaminer. Bruges i babyprodukter for sin sødende og beskyttende virkning.
Honey = Honning
Honning er et af de ældste næringsmidler, anvendt for sine styrkende, nærende, anti-septiske, anti-bakterielle, anti-virale, og helende egenskaber. Virker genopbyggende på huden, øger hudens spændstighed og giver næring og fugt.
Honeysuckle (Lonicera Caprifolium) = Skovranke/kaprifolie
Anvendes som duftstof. Ekstrakt af kaprifolie virker astringerende, regenererende, tonisk og sødende.
Horsetail (Equisetum Arvense) = Padderok
Særdeles rig på vegetabilsk silicium, der er nødvendig for stofskiftet og dannelsen af collagen. Ekstrakt af planten anvendes til hår-, hud- og neglepleje og virker genopbyggende, remineraliserende - modvirker nedbrydning af f.eks. huden.
Hydroxypropyl Guar- se Guar
Hydrogenated Castor Oil = Hydrogeneret Castorolie
En vegetabilsk olie af castor. En naturlig blødgører, der erstatter de giftige ftalater.
Hyssopus Officinalis = Isop

I
Ilex Paraguarienses = Maté eller Yerba Mate
Iron Oxides = Jernoxider
Mineralske farver: Brun pigment/ Gul pigment/ Siennarød pigment/ Sort pigment

J
Jojoba Oil = Jojobaolie
En flydende voks fra en ørkenplante, som indianere i Californien tidligt brugte til medicinske og kosmetiske formål, bl.a. til sårheling og hudkræft. Indeholder Omega-9 fedtsyrer, E-vitamin og mineraler. Ligner kemisk den menneskelige hudfugt. Bruges som en naturlig fugtgiver, virker helende på betændte sår, nærende for alle hudtryper og som et middel til beskyttelse mod solens skadelige stråler. Det er et rigtig godt rensemiddel og en god conditioner til hovedbunden. 

Juniper (Juniperus Communis) = Enebær
Den essentielle olie af ene giver balance og ro til nervesystemet og bekæmper fedme og cellulitis. Har enestående anti-septiske, rensende, svedfremmende og helende egenskaber. Afgifter og hjælper med til at fjerne årsagerne til gigt.

K
Keratin
Et meget rigt protein i cystein (variant af en aminosyre). Vi har masser af keratin i kroppen i de døde celler, der beskytter kroppen:  hår, hud og negle.

L
Lavandin (Lavandula Hybrida Super) = Lavendelvariant
Den essentielle olie er anti-septisk, bakteriedræbende, anti-inflammatorisk, beroligende og afslappende.
Lavender (Lavendula Angustifolia) = Lavendel
Anvendes for sin forførende duft og de terapeutiske virkninger. Den essentielle olie af lavendel er beroligende, helende, anti-septisk, sårhelende, søvnbefordrende og lindrende på hovedpine. Den er ikke aggressiv, men behagelig og generøs. Derfor anvendes den meget i babyprodukter.
Lawsonia Inermis = Henna
Bruges for sine styrkende egenskaber på hår og hovedbund. Farver ikke, når den anvendes i små mængder i shampoos, men giver et flot lysspil, glød, volumen og glans i håret. Har også en lindrende virkning på eksem i hovedbunden. Regenererer håret og styrker rødderne.
Lemon (Citrus Limonum) = Citron
Citron er forfriskende og rensende, antiseptisk, astringerende, antioxidant, tonisk og helende. Citronekstrakt anvendes i hår- og hudpleje såvel som til mundhygiejne. Styrker blodkar, modvirker kredsløbslidelser og blødende tandkød. Den essentielle olie har alle citronens gode egenskaber undtagen C-vitaminet. Den anvendes til gavn for hår, hud, negle og gummer.
Lemongrass (Cymbopogon Flexuosus) = Citrongræs
Bruges mest i parfumer – har en citronagtig aroma med sødme og et eksotisk strejf. Den essentielle olie har karudvidende, toniske egenskaber, modvirker infektioner, betændelser og svamp. Den essentielle olie er tonisk, opfriskende og renser huden.
Lemongrass Terpenes
Et koncentreret ekstrakt af citrongræs. Består hovedsagelig af citral. Modvirker svampe og er desinficerende. Bruges også mod myg.
Lemony Myrtle (Backhousia Citriodora) = Citron myrtel
En aromatisk urt med en stærk forfriskende citronduft, oprindeligt fra Australien. Ekstrakten er kendt for sine astringerende, anti-septiske, antimikrobielle og anti-bakterielle egenskaber, der meget ligner Tea Tree oliens, men med en friskere citrusduft.
Linden (Tilia Cordata) = Småbladet lind
Under blomstring kan man klart mærke dets aroma. Ekstrakten af blomsterne er fuld af sødme, blødgørende og fugtgivende og gør teinten klar. Bruges i plejeprodukter til normal og tør hud .
Litsea Cubeba = Træ fra Østasien, beslægtet med kanel
Levulinic Acid
Majsbaseret naturlig syre
Litsea Cubeba
Kaldes også May Chang, kinesisk peber eller kinesisk verbena. Ekstrakten af denne litsea cubeba har mange god eegenskaber, bl.a. er den antiseptisk, antibiotisk, astringerende og blødgørende. Har også insekthæmmende og deodoriserende egenskaber. Er en excellent tonic til hud og hår.

M
Marigold - se Calendula (Calendula Officinalis)
Matricaria Recutita =
Vellugtende kamilla
Melaleuca Alternifolia = Tea treeolie
Træet og i særdeleshed den essentielle olie, er en afd e mest betydningsfulde naturlige antiseptiske olier. Det er et naturligt helsemiddel, arvet fra de australske aboriginals. Olien anvendes for sine desinficerende, antibakterialle og svampedræbende egenskaber. den er et affektivt middel mod hudsygdomme, såsom atlet-fødder, vorter og akne. Den heler inficerede forbrændinger og insektbid. Olien er stimulerende for blodcirkulationen og virker mod hæmodoider og åreknuder. Desudne er den en yderst værdsat anti-cellulitebehandling.
Mica = Glimmersand
Pigment af pulveriseret mineral
Moringa Oleifera = Peberrodstræ
Fantastisk fugtgiver
Moringa Pterygosperma = Behen-nød /mirakeltræ

N
Nettle (Urtica Dioica) = Brændenælde
Lige så frygtet en nælde er for sine stik, lige så værdsat er den for sine medicinske anvendelsesmuligheder. Planten har et højt indhold af mineraler, proteiner og aminosyrer. Ekstraktet bruges til hårpleje og virker antiseptisk, styrkende, nærende, astringerende, revitaliserende og tonisk.

O
Olive Oil (Olea Europea) = Olivenolie
Olien består af ca. 75 % oleinsyre, en fed monomættet syre, der er meget nærende og fungerer som beskyttelse for følsom og dehydreret hud.
Ormenis Mixta = Kamille

P
Palmarosa (Cymbopogon Martinii)
En duftende græsart , der bruges i stedet for rose. Den essentielle olie er meget vigtig i hud- og hårplejeprodukter. Den virker stimulerende, fugtgivende og svampedræbende.  Desuden er den en microbicide.
Palm Oil (Elaeis Guineensis) = Palmeolie
Koldpresset af oliepalmens frugter.  Indeholder den essentielle fedtsyre, linolsyre og har et naturligt indhold af E-vitamin og phytosteroler.  Olien virker blødgørende, regenererende, gør huden glat og styrker hudens eget beskyttelseslag. Velegnet til alle hudtyper, men er især egnet til tør hud. Indgår i DRUIDEs sæber.
Panthenol eller Provitamin B5
En af de mest populære ingredienser i hårprodukter. Vitaminet gennemtrænger hårsækken og transformeres til en vitaminreserve. Forhindrer afpigmentering af håret, gør det kappilære hårstrå skinnende samtidig med at det forbedrer hårets evne til at holde på fugtigheden og dæmper skadelige påvirkninger af håret. Panthenol gennemtrænger også skadet hår i dybden. Vitaminet virker akkumulativt – jo mere du bruger, jo bedre bliver resultatet.
Patchouly (Pogostemon Cablin) = Patchouliolie
Æterisk olie fra Indonesien. Udvindes af plantens blade og har en parfumeret og berusende orientalsk aroma. For mange fremkalder denne olie en magisk sensuel følelse. Virker mod svampe, bakterier, infektioner og akne.
Pelargonium Asperum = Geranium
Peppermint (Mentha Piperita) = Pebermynte
Ekstrakten af pebermynte har en stærk antibakteriel kraft. Den er stimulerende, antiseptisk, svedfremmende og mildner hudkløe. Den essentielle olie er god for nervøsitet, den virker forfriskende og bedøvende på huden – og er desuden et kraftfuldt slimløsende middel og et middel mod dårlig ånde. I aromaterapi hjælper den essentielle olie til at gøre sindet klart.
Pine (Pinus Sylvestris) = Pinjetræ
Den essentielle olie af pinje bruges mest til luftvejsinfektioner. Den klarer bihulerne og løsner slim i bronkierne. Olien er stimulerende og revitaliserer organismen og mildner muskel- og ledsmerter. Den er også meget virkningsfuld overfor psykisk og fysisk udmattelse.
Prunus Amygdalus Amara = Bittermandel
Purified Water (Aqua) = Renset vand
DRUIDE anvender omvendt osmose til fremstilling af renset vand.
Pyridoxin – se under Vitamin B6
R
Ricinus Communis = Ricinusolie/amerikansk olie
Laves af koldpressede ricinusfrø. Rig på ricinusoliesyre. Bruges i mange kosmetiske produkter, fordi den beskytter, blødgør, regenererer og nærer huden. Rig på E-vitamin og en ven, når det gælder bekæmpelse af hudens aldring.
Rose (Rosa Dasmascena)
Blomsternes dronning har altid forført mennesker. En blomst direkte forbundet med vores hjerter. Den essentielle olie af rose er antiseptisk, tonisk og som afrodisium . Bruges i rigt mål i kosmetik og hudpleje for sine helende og regenererende egenskaber.
Rosemary ( Osmarinus Officinalis) = Rosmarin
Aromatisk plante med en essentiel olie, der er meget kraftfuld. Den bruges i konserveringen af vores produkter. Olien stimulerer og forøger blodcirkulationen i hudens kapillære lag og i hovedbunden. Den er en excellent tonic og forebygger gigt.
Royal Jelly = Gelé Royal
Denne substans fra biernes bo er skabt til fodring af boets dronning. Den udskilles af unge bier og er en blanding af honning og pollen. Stoffet indeholder en høj koncentration af mange stoffer: mineraler, enzymer, alle B-vitaminer, 18-22 aminosyrer (inklusive alle essentielle aminosyrer – det gør det et komplet protein), antibakterielle stoffer og vitaminerne A, C, D og E. Geléen har utallige gavnlige virkninger, den er tonisk, revitaliserende og genskaber balancer. Desuden styrker den immunforsvaret og bremser alderens aldringsprocesser.

S
Santalum Austocaledonicum = Sandeltræ
Dufter balsamisk, eksotisk, træagtigt og varmt. Løfter stemningslejet.
Sheabutter (Butyrospernum Parkii) = Sheasmør
En naturlig lipid fra shea-træets (karite) frugter. Stoffet har beroligende og beskyttende egenskaber og danner på huden en skærm mod solens stråler. Sheasmør har en høj kompatibilitet med huden. De milde og nærende egenskaber med indhold af bla. E-vitamin, gør smørret til et meget effektivt produkt for tør, følsom og rynket hud, såvel som til skadet hår og til behandling af forbrændinger, rifter, blæner, sprukne læber, strækmærker og rynker.

Silybum Marianum = Marietidsel/Maj gøgeurt
Sodium Hydroxyde
Er en naturlig base (dannet ved salt-elektrolyse) – den bruges til at justere pH-værdien i nogle produktere og til sæbefremstilling.
Sodium Lauroyl Sarcosinate
Er lavet af kokosnøddeolie, aminosyrer og sarcosin. Virker gavnligt på hud og hovedbund Har også rige skumdannende egenskaber, selv ved blanding med olie.
Sodium Shale Oil Sulfonate
Dette stof er udvundet af fossilt planteplankton og virker mod skæl og svamp, det regulerer sebo-psoriasis og beroliger hovedbunden. Bruges også til at rense skæl.
Solidago Candiensis = Canadisk gyldenris
Denne plante anerkendes for sine betændelseshæmmende, stimulerende og toniske egenskaber og for sine sårhelende kvaliteter. Rig på P-vitaminer (flavonoider) og derfor gavnlig i behandlingen af åreknuder. Ekstraktet af solidago er en fremragende cellefornyer.
Sorbitol
En polyvalent alkohol, produceret ved iltning af forskellige slags sukker. Findes i sin naturlige form i adskillige planter. I kosmetikindustrien bruges den som en fugtgiver i hud- og hårpleje og som et sødestof i tandpasta.
Soybean (Soja Hispida) = Sojabønne
Bruges mest for de egenskaber, som modvirker ældning, men også i kosmetik for sine styrkende, genopbyggende, fugtgivende og toniske kvaliteter. Den er også sødende og en fremragende hudconditioner.
Spearmint (Mentha Cordiaca) = Mynteart
Den essentielle olie er iltende, tonisk, stimulerende, helende, antiseptisk og betændelseshæmmende.
Squalane
Udvindes af olivenolie og bruges som emulgator. Optages let af huden. Forhindrer tab af fugt og efterlader en blød og ikke fedtet hud.
Sunflower Oil (Helianthus Annuus) = Solsikkeolie
Polyumættet olie af solsikke. Olien er rig på de essentielle fedtsyrer: linolsyre (omega 6) og linolensyre (omega 3).  Syren har en velgørende, lindrende og nærende virkning på huden.
Sweet Lime ( Citrus Aurantifolia) = Lime
Den essentielle olie af lime ekstraheres af frugtens friske skal og den har astringerende, antioxidante og opfriskende egenskaber.
Sweet Orange ( Citrus Aurantium) = Bergamotteolie/pomeransolie
Den essentielle olie udvindes ved en mekanisk ekstraktion af saften fra den friske pomeransskal. Denne olie har beroligende egenskaber - den mildner smerter, ængstelse og søvnløshed. Den bruges som en revitaliserende ingrediens i produkter til ansigtets pleje og er en anerkendt for sine antibakterielle, antidepressive og beroligende egenskaber.
Symphytum Officinalis = Kulsukker
Indeholder 18 aminosyrer, masser af vitaminer, sporelementer og metaller. Desuden mucopolysaccariner, glykosider, silicium, sukkerstoffer og allantoin ( et stof, med hormonagtige egenskaber, der accelererer celledeling). Egenskaber: Remineraliserer, heler, søder, anti-inflammatorisk og sammentrækkende.

T
Thuya Occidentalis = Almindelig thuja
Ceder fra Nordamerika. Den essentielle olie fås ved destillation af blade. Bruges anti-inflammatorisk, smertelindrende og afslappende.
Thyme (Thymus Vulgaris) = Timian
En plante, der er kendt for sine antiseptiske egenskaber, der skyldes stofferne thymol og carvacrol. Timianekstrakt styrker immunsystemet, ligesom det er betændelseshæmmende, stimulerende, tonisk og helende. Det aktiverer blodcirkulationen i hud og hovedbund. Den essentielle olie er antiseptisk, bakteriehæmmende og antivenom, svampedræbende og helende. Den er meget anvendelig til bylder, betændelser i huden, svamp og sår. Disse egenskaber gør den også effektiv mod gigt og podagra.
Tilia Cordata = Småbladet lind /skovlind
Tocopherol – se Vitamin E
Triglycerides = Triglycerider
Fedtstof dannet af sammensmeltning af et glycerin molekyle og tre fedtsyrer.
Usnea Barbata = Alpelav
Anti-fungicid, konserverende.

V og W
Vegetable Glycerine = Vegetabilsk glycerin
Glycerin er en polyol. På grund af sin vandsugende kraft, skaber den overfladefugt – en hurtig fugtning af karatinlaget.
Vegetable Lecithin = Vegetabilsk lecitin
Udvindes af sojabønner, der ikke er genmodicficerede. Bruges som emulgator, fugtgiver og anti-oxidant. Lecitin er en vigtig byggesten i alle levende celler og spiller en primær rolle i cellers stofskifte, ligesom det styrer cellemembranens gennemtrængelighed.
Vegetable Squalane (Phytosqualane)
En naturlig blødgører, udvundet af olivenolie. Stoffet forhindrer dehydrering og genopbygger hudens smidighed og fleksibilitet.
Verbenaceae = Jernurt
Vitamin A (Retinol)
A-vitamin regenererer hudceller – det er uundværligt for cellefornyelse og spiller en rolle i keratiniseringen af epidermis.
Vitamin B6 (Pyridoxine)
Udvindes af hvedekim og giver huden et ungdommeligt ydre
Vitamin E ( Tocopherol)
En antioxidant, der beskytter mod frie radikaler.
Vitamin F
Et nærende vitamin, relateret til cellens funktioner. Vitamin F hjælper til at styrke vævet.
Wheat Germ = Hvedekim
Hvedekim er kernen i hvedekornet. Det er en rig E-vitaminkilde og en naturlig anti-oxidant. Vitamin E beskytter de umættede fedtsyrer, der udgør størstedelen af cellernes membran. Hvedekimsolie hjælper til genopbygning af vævet, forebygger udtørring af huden og giver håret liv.
Willow (Salix Alba) = Hvidpil
Hvidpil er berømt for sit indhold af salicin, der i kroppen bliver til det smertestillende stof salicylsyre. Bruges til at mildne ledsmerter og at dæmpe feber. Ekstraktet har betændelseshæmmende, gigthjælpende og astringerende kvaliteter. Dæmper sveddannelsen og virker derfor lindrende bl.a. på hedeture under menopause.
Wintergreen (Gaultheria Winterianus) = Bjergte
Plante, hvis udtræk bruges til at hele rygsmerter og hovedpine, gigt og feber. Den essentielle olie anvendes til at mildne smerter i muskler og sener og ved bevægelse – kan også behandle nervesygdomme som ischias. Den essentielle olie er også et stærkt antiseptisk stof p.g.a. indholdet af methyl salicylat.

X
Xantan Gum
Denne vegetabilske gummi er en lang og kompleks kæde af polysaccarider, der bruges som fortykkelsesmiddel.

Y
Ylang-Ylang - se Cananga Odorata
Dig & Dine - Ansvej 38 - 8600 Silkeborg - Telefon: 31 43 03 23 - info@digogdine.dk - www.digogdine.dk - CVR 31686504
Vi sælger ren økologi til hudpleje, hårpleje og ansigtspleje, bl.a. økologisk creme, økologisk ansigtscreme og diverse hudplejeserier